UVOD U KURS

Kroz program kursa “Dizajn enterijera” polaznici će u potpunosti ovladati likovnim elementima i principima koji se koriste u izradi idejnih rješenja za enterijer, razviti likovno-tehničke sposobnosti potrebne za projektovanje enterijera i izradu nacrta, upoznati se sa istorijom stilova u enterijeru i aktuelnim trendovima.

Nastava se odvija kroz praktična predavanja i vježbe. Stečeno znanje na časovima polaznici razvijaju i kroz domaće zadatke koji su praktičnog i istraživačkog karaktera.
Polaznici po završetku kursa dobijaju certifikat o uspješno završenom kursu “Dizajn enterijera”.

TEME

  • Dimenziona analiza – Osnova svakog dizajna enterijera se temelji na funkcionalnosti koja podrazumijeva dimenzionalnu analizu svakog elementa u enterijeru i međusobni odnos svih elemenata zajedno.
  • Dizajnerski koncept – Dizajnerski koncept se djelimično temelji na zahtjevima klijenta. Potrebno je kvalitetno izvući esenciju zahtjeva kao i prepoznati koje stilske alatke u enterijeru upotrijebiti kako bi došlo do najboljeg mogućeg rješenja.
  • Stilovi – Edukacija o stilovima, njihovim osnovnim karakteristikama i adekvatnoj primjeni.
  • Boje – Kako odabrati adekvatnu paletu boja za usvojeni stil u zadatom ambijentu.
  • Materijali – Sama materijalizacija je izuzetno značajna. Bazična koloristička postavka elemenata u prostoru je u samoj završnici oplemenjena adekvatnom materijalizacijom. Bitno je naglasiti da nema “loših” materijala samo loše primjene (implementacije).
  • Rasvjeta – Rasvjeta je element u enterijeru koji apsolutno ne smijemo zaboraviti. Prostor bi trebao biti kontinualno osvijetljen sa naglašenim ambijentima po izboru stiliste prostora kako bi sama materijalizacija došla do izražaja.
  • Dekoracije – Dekorativni elemetni u enterijeru definišu prostor na jedan umjetnički i spiritualan način. Ukoliko je baza elemenata u enterijeru esencijalna, detalji imaju moć da promijene karakter prostora.
  • Prezentacija projekta – Svaki prezentovan projekat je kreativna podloga koja se kasnije razvija i realizuje. Informacije na projektu pomažu stilisti enterijera da lakše vodi svoj projekat, a klijentu da dobije kvalitetnu prezentaciju o tome kako će njegov prostor izgledati u završnici.

TERMIN I DINAMIKA NASTAVE

Nastava će se pohađati radnim danima u poslijepodnevnom terminu, dva puta nedjeljno: utorkom i četvrtkom od 18 do 20h. Kurs traje 3 mjeseca, tačan početak kursa zainteresovani kandidati saznaće minimalno sedam dana ranije.

PREDAVAČ

Svjetlana Prole, diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Banjaluci, na temu “Kreativni presjeci “ – arhitektura i moda.
Odraz njenog jedinstvenog umjetničkog temperamenta, ogleda se prema svakom novom prostoru, emocijama korisnika i njihovim neotkrivenim željama. Interakcija između arhitekture, umjetnosti i modnog stvaralaštva osnažuje njen identitet kroz jedinstvena dizajnerska rješenja. Tome svjedoče mnogobrojni uspješni projekti, seminari, ali i profesionalni rad na televizijskim emisijama iz ove oblasti.
Takođe, nije rijetkost da se njen put potpuno novih perspektiva iz svijeta dizajna otvorio i u domovima širom Evrope. Arhitekta Svjetlana Prole nudi kompletno arhitektonsko i dizajnersko rješenje koje će odisati posebnim “dizajnerskim vokabularom” – spontanim, neformalnim i hrabrim.

Sve dodatne informacije možete dobiti slanjem poruke na e-mail enterijeri.scgaudeamus@gmail.com ili pozivom na brojeve telefona 051/248-338, 066/711-066, 065/161-665.

Takođe, informacije možete dobili i na našoj adresi, Jovana Dučića 23a, Banja Luka, svakim radnim danom od 7:30 do 15h.