U Srednjoškolskom centru “Gaudeamus” obrazujemo učenike IV stepena, što znači da školovanje u našim školama traje četiri godine. Svi naši nastavni planovi i programi su odobreni od Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, kao i od strane Pedagoškog zavoda Republike Srpske.

U Srednjoškolskom centru Gaudeamus obrazujemo učenike u ovim školama i smjerovima:

 • Gimnazija (opšti smjer i računarsko-informatički smjer),
 • Ekonomska škola (ekonomski tehničar i poslovno-pravni tehničar),
 • Medicinska škola (medicinski tehničar, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar i zubno-stomatološki tehničar),
 • Elektrotehnička škola (tehničar računarstva i tehničar informacionih tehnologija),
 • Ekološki tehničar.

 

GIMNAZIJA je predviđena za talentovane učenike koji još uvijek nisu izabrali svoje zanimanje za budućnost.

Opšti smjer

je odlična priprema za fakultet, a sa znanjima koja ovde stekne učenik može da bira šta će kasnije studirati u skladu sa svojim željama.

Računarsko-informatički smjer

je predviđen za učenike koji svoju karijeru žele usmjeriti ka polju informacionih tehnologija. Pored vrhunskih računarskih sala, prednost naše škole je i u čvrstoj vezi sa Univerzitetom za poslovne studije čiji su profesori sa Fakulteta za informacione tehnologije i dizajn česti gosti na predavanjima koje organizujemo za naše učenike.

 

EKONOMSKA škola je pravo mjesto za obrazovanje učenika koji svoju budućnost vide u ekonomiji, biznisu i pravu. Školovanje u Ekonomskoj školi učenicima pruža razne mogućnosti: ova škola je odlična priprema za fakultete ekonomije, finansija, poslovnih studija, komunikologije, kao i studija prava. U našoj Ekonomskoj školi obrazujemo učenike na dva smjera:

ekonomski tehničar

poslovno-pravni tehničar 

 

MEDICINSKA škola u Srednjoškolskom centru Gaudeamus jasno usmjerava učenike ka njihovoj budućnosti. Učenike u našoj Medicinskoj školi obrazujemo na dva smjera:

Medicinski tehničar

podrazumijeva sticanje opštih znanja iz medicinske struke i primjene određenih znanja u praksi. Nakon završetka školovanja učenici mogu nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu.

Fizioterapeutski tehničar

podrazumijeva sticanje opštih znanja iz medicinske struke i sticanje osnovnih znanja iz fizioterapije. Nakon završetka školovanja učenici mogu raditi u rehabilitacionim centrima ili specijalizovanim ambulantama te vrste ili nastaviti školovanje na Medicinskom fakultetu.

Zubno-stomatološki tehničar

Farmaceutski tehničar

Laborantski tehničar

Akušerski tehničar

 

ELEKTROTEHNIČKA škola sa savremenom opremom, očiglednim nastavnim sredstvima i provjerenim metodama usvajanja znanja, predstavlja pravi put ka uspješnom obrazovanju i osposobljavanju učenika za njihov samostalni rad.

Tehničar računarstva

Kod nas se uči o računarima ono što drugi ne znaju, rad na računarima se proteže kroz niz zanimljivih predmeta od prve do četvrte godine, koji se odvijaju u računarskim salama. Učešće na raznim takmičenjima, mnagradnim konkursima iz oblasti primjene i korištenja računara te takmičenja iz oblasti inovacija. Naučite da izaberete pravu računarsku konfiguraciju, instalirajte razne operativne sisteme, koristite ili projektujte baze podataka za različite namjene, stečena znanja primjenite kao moćan alat u rješavanju složenih zadataka.

Ako se odlučite za rad u prodaji računara ili servisu računara i računarskih komponenti, rad u malim ili velikim firmama koje sve više koriste računare. Šta god izaberete, imajte u vidu da računari i i internet već odavno brišu prostorne i vremenske granice i otvaraju put u sigurnu budućnost.

Tehničar informacionih tehnologija

Osposobljavamo učenike za učešće u individualnoj ili timskoj izradi softverskih aplikacija, kreiranja i razvoja baza podataka, prezentacija, održavanje sigurnosnih sistema, te veb dizaj. Naučite da pravite i održavate računarske mreže, instalirate operativne sisteme, koristite internet servise, kreirate, modelirate, razvijate i implementirate baze podataka, kreirate veb aplikacije, te baze za elektronsko poslovanje.

 

EKOLOŠKI TEHNIČAR je zanimanje budućnosti i jedinstveno je na našim prostorima. Ovo je idealno zanimanje za učenike koji vole prirodu i žele da se bave ekologijom i zaštitom životne sredine. Organizacija nastave za ekološke tehničare podrazumijeva česte izlete u prirodu kao i posjete velikom broju ustanova koje se bave zaštitom životne sredine. Takođe, u okviru nastave učenici često slušaju gostujuća predavanja profesora sa Fakulteta za ekologiju sa Univerziteta za poslovne studije.

 

Obrazovanje odraslih

U Srednjoškolskom centru Gaudeamus izvodimo programe obrazovanja odraslih sa smjerovima:

 • ekonomski tehničar
 • poslovno-pravni tehničar
 • trgovački tehničar
 • tehničar drumskog saobraćaja
 • vozač motornih vozila
 • medicinski tehničar
 • fizioterapeutski tehničar
 • veterinarski tehničar
 • varilac
 • obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica

Ono što Srednjoškolski centar “Gaudeamus” razlikuje od drugih škola je posvećenost. Za nas je svaki učenik jednako važan, a naše osoblje i nastavnici su tu da mu pomognu da uči, napreduje i razvija svoje talente.