Učenici Ekonomske škole u SC “Gaudeamus” učesnici su najvećeg državnog takmičenja za srednjoškolce u preduzetništvu pod nazivom “Business Challenge 2017”. Naši učenici su se, kao dio dva najbolja tima banjalučke regije, plasirali na državno takmičenje koje će biti održano u Sarajevu, 18. i 19. aprila 2017. godine.

“Takmičenje deset timova banjalučke regije održano je u Inovacionom centru i ponosni smo na naše učenike koji su idejama i kreativnošću osigurali učešće na takmičenju u Sarajevu. Ovo je još značajnije ako uzmemo u obzir činjenicu da će kroz sva takmičenja proći 200 učenika različitih srednjih škola iz cijele BiH”, naglasila je Rada Klincov, direktor SC “Gaudeamus”.

Pobjednici takmičenja u Sarajevu učestvovaće na takmičenju zemalja zapadnog Balkana koje će biti održano krajem aprila u Beogradu.

„Business Challenge“ i ove godine organizuje Munja inkubator sa partnerima u Bosni i Hercegovini, a takmičenje se realizuje po međunarodnoj metodologiji globalne mreže „Junior Achievement“, najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i preduzetništva koja djeluje u 113 zemalja.

U okviru takmičenja učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak koji dobijaju od stručnjaka i menadžera. Najbolji timovi učenika, uz pomoć mentora, osmišljavaju rješenje zadatog poslovnog problema i prezentuju ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Više informacija možete saznati OVDJE.