“Danas je poseban dan za sve nas! Danas je naša škola crkva u malom, a mi domaćini koji imaju čast da ugoste najdražeg gosta, Svetog Savu”, riječi su kojima su naši učenici otvorili ovogodišnji svečani program obilježavanja školske slave Sveti Sava.

U okviru priredbe, koju su i ove godine pripremili naši učenici i profesori, obilježen je lik Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa.

U ime uprave škole, dobrodošlicu našim gostima, prijateljima i roditeljima učenika poželjela je Slađana Bosančić, pedagog u Srednjoškolskom centru “Gaudeamus”.

“I ove godine našim najdarovitijim učenicima dodijeljene su   Svetosavske nagrade. U pitanju su učenici koji su ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje”, istakla je Slađana Bosančić.

Tako su nagrade dobili: Denis Selimović (I razred Gimnazije), Nikola Sladojević (I razred Medicinske škole), Jovana Azarić (II razred Medicinske škole), Jovana Slijepčević (II razred Ekonomske škole), Danilo Cvetić (III razred Medicinske škole), Stanimirka Stepanović (III razred Medicinske škole), Stefan Glišić (III razred Ekonomske škole) i Nataša Šikarac (IV razred Ekonomske škole).

Svečanu atmosferu uveličali su Nemanja Nikolić, nekadašnji učenik  Gimnazije i Dalibor Ilić, učenik III razreda Ekonomske škole. Nemanja i Dalibor su košarkaši KK “Igoeka” te su sa predstavnicima ovog kluba darovali košarkaške lopte našim učenicima.

“Naši učenici će uvijek biti dobro došli u školu u kojoj su stasali i stekli prava prijateljstva kako bi svoja iskustva prenijeli mlađim generacijama”, naglasila je Rada Klincov, direktor.

Poslije priredbe, obilježavanje školske slave nastavljeno je u društvu naših prijatelja i učenika.