Naši učenici i profesori učestvovali su na Sajmu zanimanja u okviru kojeg su se predstavile banjalučke srednje škole.

“Kao i ostali učesnici, i naši učenici su pokazali kako izgleda školovanje u našem centru te kakva su zanimanja za koja se školuju”, ističe Rada Klincov, direktor Srednjoškolskog centra “Gaudeamus”.

Na Sajmu zanimanja učenici i roditelji su mogli da saznaju nešto više o školama i zanimanjima te o tome kakva je ponuda poslodavaca za stipendiranje učenika, kao i mjesta za obavljanje praktične nastave.

 U toku Sajma zanimanja, čiji su organizatori Omladinski komunikativni centar, Gradska uprava i Unija udruženja poslodavaca, organizovan je i okrugli sto “Privrednici i škole – budućnost obrazovanja”.

“Predstavili smo nova rješenja definisana Zakonom o srednjem obrazovanju. Tema je povezivanje privrede banjalučke regije i obrazovnog sistema, modeli saradnje domaćih privrednika i osnovnih i srednjih škola, prakse za učenike, dualno obrazovanje, šta mogu privrednici ponuditi školama, kako da škole unaprijede nastavne planove i programe praksom i teorijom, koji su kadrovi i standardi znanja potrebni privredi”, rekao je Saša Marković, direktor OKC-a.